Apple svigter deres kunder …

Vi har i den seneste måneds tid kunne læse om FlashBack/Sabpab “epidemien” – infektionen, der rammer Mac computere, der har java installeret uden nødvendige opdateringer. Analyser af bot nettet har vist, at 25 % af alle inficerede Macs kører med Leopard (9.8.0), ca. 50 % kører med Snow Leopard (10.8.0), og ca. 10 % kører med Lion (11.3.0). De øvrige 15 % er mellemliggende versioner.

Det første svigt er, at Apple ventede 6-7 uger med at opdatere Apple versionen af Java. Desuagtet, at sårbarheden blev erkendt og patchet allerede i februar, så skulle der en Flashback infektion til før Apple tog sig sammen og opdaterede deres version af Jave små to måneder efter. I denne sammenhæng er 6-7 uger meget lang tid, hvilket 600.000 inficerede computere er et glimrende bevis på.

Det andet svigt: Samtidigt er det bemærkelsesværdigt, at Apple ikke har gjort noget for at advare deres kunder om Flashback epidemien. Al anvendelig information om, hvorledes man beskytter sig, kommer fra andre udgivere af nyheder og diverse sikkerhedsfirmaer. Apple er så bekymret for sit (fejlagtige) image, der promoverer en ide om, at Macs er fri for virus, at man skjuler og fornægter virkeligheden.

Det tredje svigt er, at man undlader at understøtte ældre versioner af Mac OS (styresystem). Det er Apples politik blot at understøtte det nuværende og seneste styresystem – det vil sige, at i øjeblikket laver man kun opdateringer til Lion og Snow Leopard. Om få måneder udgives Mountain Lion, og så indstilles støtten til Snow Leopard. Som brugere tvinges vi således til at købe en ny opdatering hver 2-3 år. Mange brugere er ikke glade for Lion, så en Snow Leopard bruger vil formentlig skulle købe opdatering til Lion og derefter Mountain Lion, hvis de vil have et rimeligt styresystem – en udgift på 3-400 kr.

Og “hvad så” kunne man fristes til at tænke. Det betyder jo ikke, at vi som Mac brugere får lyst til at skifte til Windows. Men som brugere mener jeg nu nok, at der kan være anledning til at fortælle Apple, at nu må de sgu tage sig sammen og komme ind i dette århundrede. Det kan ikke være penge, der er problemet – måske lidt mindre fokus på at maksimere indtjeningen og lidt mere fokus på brugeren?

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s