Oracle kommer til undsætning… :-)

I mit seneste blog indlæg skrev jeg om tre “svigt” vi udsættes for af Apple. Det første svigt er den lange periode mellem Oracle’s og Apple’s udgivelse af opdateringer til Java. De uger/måneder, der er i mellem de to udgivelser, udsætter Mac brugeren for en unødig risiko i en lang periode, idet Mac’en er sårbar overfor virus, trojanere m.v. så længe Apple ikke opdaterer Java til Mac. Det er denne lange periode, der gjorde det muligt for forfatterne af FlashBack infektionen at inficere så mange Mac computere (6-700.000).

Nu kommer Oracle så til undsætning, idet Oracle fremover selv vil udgive Java opdateringer til Mac’en når de udgives til andre platforme. Så når Oracle i fremtiden udgiver sikkerhedsopdateringer til Windows, vil de samtidigt blive udgivet til OSX (altså til Mac computere). Første skridt i den rigtige retning så vi med den nylige udgivelse af Java 7 update 4. Der er dog et par men’er… 🙂

  1. Oracle’s Java til Mac vil ikke køre på Snow Leopard og tidligere OSX versioner – så en opdatering til Lion er nødvendig, hvis man vil have glæde af Oracles opdatering.
  2. Oracle mangler stadig at udvikle “java web start” og “java browser plugin” til Mac’en, så selvom Java 7 Update 4 er udgivet til Mac, så går der lidt tid før den fulde implementering er på plads – og Mac brugere kan føle sig trygge. Med udgivelsen af Java 7 Update 6 skulle web start og plugin være på plads.
  3. Når Java 7 Update 6 er udgivet, så vil du fremover skulle opdatere Java via Oracle og ikke via Apples normale softwareopdatering. Dette vil dog kunne ske automatisk, hvis du vælger at indstille din java til selv at hente opdateringer.

Et skridt i den rigtige retning…

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s